У ЦАХАЛ заявили про масований запуск ракет з боку Ірану (оновлено)

Читать на русском
Армія Ірану запустила зі своєї території ракети у бік Ізраїлю. У Тель-Авіві та інших містах країни оголошено повітряну тривогу.
Фото: Getty Images

Армія Ірану запустила зі своєї території ракети у бік Ізраїлю. У Тель-Авіві та багатьох інших містах країни оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомила пресслужба ЦАХАЛ у соцмережі X.

Там розповіли, що режим повітряної загрози діє на території усієї країни. Військові закликали цивільних спуститися в укриття.

«Система протиповітряної оборони повністю працездатна, виявляючи та перехоплюючи загрози скрізь, де це необхідно, навіть у цей момент. Однак захист не герметичний, і тому важливо дотримуватись інструкцій Командування тилу. Ви можете почути вибухи, які можуть бути результатом перехоплень чи ударів», – зазначили у ЦАХАЛ.

За даними Times of Israel та інших місцевих ЗМІ, в Єрусалимі та кількох інших містах лунають вибухи. Багато ракет збиваються системою ППО «Залізний купол». При цьому повідомляється і про прильоти на півдні та в регіоні Шарон.

Видання Jerusalem Post, у свою чергу, повідомляє, що Іран випустив Ізраїлем близько 500 ракет.

Представник ізраїльської влади Елі Бін зазначив, що інформація про постраждалих наразі не надходила.

Іран уже прокоментував свою атаку. Так, представник Стражів ісламської революції заявив, що військові запустили десятки ракет по Ізраїлю, і попередив, що якщо Ізраїль зважиться на удар, відповідь Тегерана буде «більш нищівною і руйнівною».

Зазначається також, що Ізраїль припинив повітряне сполучення з та всередині країни, а Ірак закрив свій повітряний простір.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ повідомляли, що Тегеран готує масштабний удар балістичними ракетами по Ізраїлю у відповідь на проведення наземної операції ЦАХАЛ у Лівані, яка розпочалася вчора.

У міністерстві закордонних справ України заявили, що з тривогою стежать за розвитком ситуації в Лівані після того, як Ізраїль вирішив розпочати обмежену наземну операцію на території цієї країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: