Ізраїль заборонив в'їзд до країни генсеку ООН: причина

Читать на русском
Глава МЗС Ізраїлю оголосив генсека ООН небажаною персоною і заборонив йому в'їзд до країни через надо невизначену позицію щоло ударів Ірану.
фото EPA

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заборонив генсеку ООН Антоніу Гутеррешу в'їзд до країни через те, що він жорстко не засудив масований ракетний удар Ірану по Ізраїлю.

Про це Кац написав у соцмережі X.

Найбільш масштабні повітряні атаки на ІзраїльНа інфографіці – наймасштабніші повітряні атаки на Ізраїль за останні кілька років. Цими вихідними країну ракетами та дронами атакував Іран.

«Сьогодні я оголосив Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша персоною нон-грата в Ізраїлі та заборонив йому в'їзд до країни. Той, хто не може однозначно засудити огидний напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує на те, щоб ступати на ізраїльську землю», – написав глава МЗС Ізраїлю.

При цьому Кац додав, що Гутерреш – це генеральний секретар, який «досі не засудив різанину та сексуальні звірства, вчинені вбивцями з ХАМАСу 7 жовтня, і не доклав жодних зусиль, щоб оголосити їх терористичною організацією».

«Генеральний секретар, який підтримує терористів, ґвалтівників та вбивць з ХАМАСу, Хезболли, хуситів, а тепер і Ірану – матері світового терору – залишиться плямою в історії ООН», – написав Кац.

За його словами, Ізраїль продовжуватиме захищати своїх громадян та відстоюватиме свою національну гідність, з Антоніу Гутеррешем або без нього.

Нагадаємо, ввечері 1 жовтня Іран завдав масованого удару по Ізраїлю, запустивши близько 180 балістичних ракет. У ЦАХАЛ заявили, що більшість ракет було збито.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар.

Після іранського запуску ракет по Ізраїлю 1 жовтня генсек ООН заявив наступне: «Я засуджую розширення конфлікту на Близькому Сході, ескалацію. Це має припинитися. Нам потрібне припинення вогню».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: