МЗС засудило атаку Ірану на Ізраїль і закликало союзників «так само рішуче» захищати українське небо

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України відреагувало на масований удар Ірану по території Ізраїлю.
Фото: zeft.in.ua

Міністерство закордонних справ України відреагувало на масований удар Ірану по території Ізраїлю.

Заява була опублікована на офіційному сайті відомства.

Найбільш масштабні повітряні атаки на ІзраїльНа інфографіці – наймасштабніші повітряні атаки на Ізраїль за останні кілька років. Цими вихідними країну ракетами та дронами атакував Іран.

Там зазначили, що Київ «рішуче засуджує» іранську ракетну атаку, і наголосили, що мирні громадяни ніколи не повинні бути цілями для таких ударів.

«Вчергове закликаємо усі сторони близькосхідного протистояння не допустити переростання конфлікту у широкомасштабну війну, наслідки якої матимуть катастрофічний характер не лише для людей у регіоні, але й для всього світу», – зазначено у заяві.

МЗС також підтримало «превентивні заходи» союзників із захисту повітряного простору Ізраїлю. Водночас там закликали країни-партнери України «так само рішуче і без вагань» захищати українське небо від російських ракетних та дронових атак.

«Підкреслюємо важливість неухильного дотримання усіма державами світу норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН», – додали у відомстві.

Нагадаємо, увечері 1 жовтня Іран завдав масованого удару по Ізраїлю, запустивши близько 180 балістичних ракет. Президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю у відбитті масованої ракетної атаки Ірану.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар. Також ЗМІ повідомляли, що Ізраїль може відповісти Ірану ударами по ядерних та нафтових об'єктах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: