З тимчасово окупованих територій вдалось повернути ще одну групу дітей

Читать на русском
На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще сімох дітей із батьками. Серед них є двоє дітей-сиріт.
Фото: УНІАН

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще сімох дітей із батьками. Серед них є двоє дітей-сиріт.

Про це повідомляє пресслужба благодійної організації Save Ukraine.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Діти проживали на території тимчасово окупованої частини Херсонщини та у Криму.

Зазначається, що додому повернулися, зокрема, Марина та її трирічна донька Аня. Кадирівці погрожували відібрати дівчинку у матері, а також змушували оформити російські документи. Але попри тиск Марина змогла виїхати в Україну.

«Людмилі та її 14-річному сину Єгору повернення теж далося нелегко. Жінка намагається розмовляти пошепки, боячись вільно спілкуватися і відкрито говорити те, що думає. На робочому місці Людмила потрапила під ворожий обстріл. Окупанти постійно погрожували порвати український паспорт і вбити Людмилу. Жінка довго вагалася виїжджати з окупації, адже боялася, що на кордоні можуть відібрати сина», – розповіли в організації.

Нагадаємо, напередодні омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що від початку повномасштабного вторгнення росіяни незаконно вивезли понад 20 тисяч українських дітей. Також є «великий ризик» того, що 1,5 млн дітей можуть бути депортовані в майбутньому.

А нещодавно Лубінець спростував інформацію про підготовку обміну дітьми з росією. За його словами, так говорити не коректно, адже Україна жодних дітей у рф не викрадала і не депортувала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: