СБУ затримала викладачку університету, яка коригувала удари рф по Харкову

Читать на русском
Служба безпеки затримала викладачку університету, яка працювала на російські спецслужби та коригувала удари рф по Харкову.
Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила викладачку університету, яка була інформаторкою фсб та коригувала удари рф по Харкову.

Про це повідомляє СБУ.

Затримано навідника російських КАБів на ХарківщинуПріоритетними цілями навідника були пункти базування українських військ на Харківському напрямку.

Агенткою фсб виявилася викладачка одного з місцевих університетів, яку російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці влітку цього року.

«За вказівкою окупантів жінка обходила Харків і прилеглі території, намагаючись виявити місця розташування укріплень і опорних пунктів Сил оборони. Вона особливо зосереджувала увагу на ділянках з найбільшим скупченням особового складу та важкого озброєння ЗСУ. Крім того, зловмисниця відстежувала маршрути руху військових колон у напрямку передової», – йдеться у повідомленні.

Звітувалась жінка в анонімному чаті російському куратору. Вона вказувала координати військових об’єктів на гугл-картах і додавала до них текстовий опис.

Під час обшуку у жінки вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно Служби безпеки затримала агента фсб, який працював на рф у центральних регіонах України. Чоловік шпигував за переміщенням бойової техніки Сил оборони у напрямку передової.

А раніше СБУ затримала у Харкові нещодавно мобілізованого чоловіка, який наводив російські ракети на свою бригаду та готувався втекти до росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: