Борис Джонсон вважає, що путін не вторгся б в Україну за президента Трампа

Читать на русском
Борис Джонсон вважає, що путін не наважився б на вторгнення в Україну, якби президентом США був Трамп. За його словами, Трамп міг би сприйняти напад як образу Америки та світового порядку і міг би відреагувати жорстко.
telegraph.co.uk

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що володимир путін не вторгся б в Україну, якби президентом США був Дональд Трамп.

Про це він сказав в інтерв'ю The Telegraph, перед публікацією своїх мемуарів.

Трамп на нашому боці та підтримуватиме Україну – ЗеленськийПрезидент Зеленський заявив, що отримав дуже точну інформацію про те, що Дональд Трамп підтримуватиме Україні у разі перемоги на виборах.

«З точки зору Кремля, існував реальний ризик того, що Трамп міг би сприйняти напад на європейську країну як образу Америки та світового порядку і міг би відреагувати жорстко», – вважає політик.

«Одна з переваг Трампа — його абсолютна непередбачуваність. Це одна з причин, через яку я дивлюся на те, як він насправді поводився у міжнародних справах, і зіставляю це з тим, що про нього говорять люди», – сказав Джонсон.

Україні не варто побоюватися президентства Трампа: за словами Джонсона, республіканець розуміє, що якщо Україна впаде, це буде абсолютна катастрофа.

«Я не думаю, що він захоче увійти в історію як людина, яка розпочала свій другий президентський термін не з того, що зробила Америку великою, а з того, що знову зробила великим Радянський Союз», – зазначив експрем'єр.

Зазначимо, що і сам Трамп неодноразово стверджував, що путін не розпочав би повномасштабну війну проти України, якби він був президентом США.

Нагадаємо, у липні Трамп та Джонсон проводили зустріч, на якій обговорювали, зокрема Україну.

Згодом Джонсон оприлюднив можливий мирний план Трампа щодо завершення війни в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: