У Кабміні прокоментували «мирний план», оприлюднений Джонсоном

Читать на русском
Україна цінує дії Бориса Джонсона, який намагається пояснити ситуацію в Україні Дональду Трампу.
Reuters

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон, обговорюючи з Дональдом Трампом війну в Україні, діє виключно за власною ініціативою.

Її цитує «Інтерфакс-Україна».

Зеленський провів телефонну розмову з ТрампомЗеленський i Трамп домовились обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим.

«Ми маємо цінувати його сміливість, тому що він з власної ініціативи провів зустріч із Трампом. Він намагався пояснити ситуацію в Україні. Такий голос дуже цінний, тому що він має авторитет, визнання і комунікацію з колегами з Республіканської партії», – сказала Стефанішина.

Вона вважає, що своїми діями Джонсон намагається «створити поле для дискусії».

«Він має право на свою думку. Він діє в найкращих інтересах України і може собі таке дозволити, бо знає позицію нашого президента і позицію українців», – наголосила віцепрем'єрка.

Нагадаємо, 17 липня Борис Джонсон зустрічався із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. Вони, зокрема, обговорювали ситуацію в Україні.

Пізніше в авторській колонці на Daily Mail Джонсон виклав можливий «мирний план» Трампа щодо закінчення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: