«Хочемо знати, до чого готуватися»: Зеленський готовий зустрітися з Трампом, щоб почути його мирний план

Читать на русском
Зеленський заявив, що Дональд Трамп має озвучити свій план припинення війни. Але пропозиція не повинна порушувати суверенітет України.
Reuters

Дональд Трамп має виступити зі своїм планом щодо якнайшвидшого припинення українсько-російської війни. Але будь-яка його пропозиція не повинна порушувати суверенітет України.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у інтерв'ю Bloomberg.

Зеленський розкритикував «мирний план» Трампа з примусом України до поступок агресоруЗеленський переконаний, що російський диктатор володимир путін не зупиниться в разі перемоги у війні в Україні і піде далі, а ймовірна домовленість Трампа з путіним не зупинить агресора.

«Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам про це сьогодні. Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність — ми хочемо бути готовими до цього, ми хочемо знати», – сказав Зеленський.

Він також запропонував Трампу зустрітися, щоби вислухати його пропозиції. «Вони не можуть планувати моє життя та життя нашого народу та наших дітей. Ми хочемо зрозуміти, чи буде в листопаді у нас потужна підтримка США, чи ми залишимося зовсім самі», – додав президент.

В інтерв'ю Зеленський також спростував твердження про те, що українські та російські війська опинилися у глухому куті на полі бою. Він зазначив, що армія зараз краще укомплектована особовим складом, ніж кілька місяців тому, і новий наступ – це питання озброєння бригад.

При цьому глава держави поскаржився, що західна військова техніка надто довго дістається фронту: «Це найбільша трагедія цієї війни, що між рішенням і реальним фактом нам доводиться дуже, дуже, дуже довго чекати».

Нагадаємо, видання Politico написало, що Трамп та путін ведуть переговори про те, яку частину української території росія може залишити собі.

Раніше Reuters писало, що радники Трампа представили йому план припинення війни в Україні на випадок його перемоги на президентських виборах. План передбачає, що Україна отримає військову допомогу лише, якщо почне мирні переговори з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: