ЦАХАЛ ліквідувала 2000 цілей та 440 членів «Хезболли» у Лiванi

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю знищила 440 членів та 2000 цілей Хезболли в Лівані. ЦАХАЛ продовжує операції, відтісняючи терористів на північ.
Фото: Reuters

Армія оборони Iзраїлю ліквідувала 440 членів терористичного угруповання «Хезболла» та знищили понад 2 тисячі ворожих цілей.

Про це повідомив прес-секретар ЦАХАЛу Даніель Хагарі, пише Sky News.

ЦАХАЛ заявляє, що ізраїльські війська продовжують операції в Лівані, активно діючи в міській та інших місцевостях.

Речник ізраїльської армії Даніель Хагарі заявив, що нещодавно війська провели успішний рейд на командний центр «Хезболли», повністю знищивши його. За даними ЦАХАЛУ, ізраїльська армія ліквідувала 440 членів терористичного угруповання, а також уразила понад 2 тисячі цілей.

Крім того, Хагарі зазначив, що армія Ізраїлю поступово витісняє ліванських бойовиків на північ.

У ЦАХАЛ також застерігають, що угруповання ХАМАС може спробувати здійснити нові атаки до річниці терактів 7 жовтня. Щодо ракетної атаки з боку Ірану, Хагарі наголосив, що відповідь Ізраїлю буде надана у найоптимальніший момент.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу також заявив, що Ізраїль змінив баланс сил на півночі країни, виконуючи обіцянку, дану місяць тому, під час боротьби з ХАМАСом у Газі. Він додав, що Ізраїлю вдалося ліквідувати командирів «Хезболли», знищити їхню ракетну систему та зруйнувати тунелі терористів.

Нагадаємо, нещодавно низка ЗМI повідомляла, що Армія оборони Ізраїлю готує серйозний удар по Ірану у відповідь за масштабну ракетну атаку на початку цього тижня.

Також раніше повідомляли, що влада США та Ізраїлю обговорює можливість завдавання ударів по нафтових об'єктах Ірану у відповідь на ракетний обстріл 1 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: