НАТО планує розширити чисельність своїх військ, створивши майже півсотні бойових бригад

Читать на русском
НАТО планує розширення чисельності військ на приблизно 250 тисяч військовослужбовців та вп'ятеро наростити кількість наземних підрозділів ППО.
armyinform.com.ua

НАТО планує розширення чисельності військ на приблизно 250 тисяч військовослужбовців та вп'ятеро наростити кількість наземних підрозділів ППО.

Про це повідомляє Die Welt.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

НАТО планує посилити оборону й для цього створити 49 нових великих підрозділів. Відзначають, що кожен підрозділ налічуватиме близько 5 тисяч осіб, тобто чисельність військ Альянсу побільшає на приблизно 250 000 військовослужбовців.

«Для забезпечення діяльності цих військ кількість бойових корпусів має збільшитися з шести до п'ятнадцяти, а штабів дивізій – з 24 до 38», – йдеться у повідомленні.

Також у НАТО наголошують на необхідності технічного посилення Альянсу, забезпечення боєприпасами та високоточною зброєю великої дальності, логістики та транспорту.

Тому кількість наземних підрозділів ППО збільшать у п'ять разів - з 293 до 1467. Їх оснастять системами Patriot, Iris T-SLM, Skyranger, а кількість бойових вертольотів збільшать до 104.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен вважає, що НАТО має два-три роки на підготовку до війни з росією.

За останньою оцінкою німецьких спецслужб, напад росії на НАТО можливий з 2026 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: