Дощова каналізація не може впоратись: через зливу у Києві фіксують підтоплення

Читать на русском
У неділю, 6 жовтня, у Києві кілька районів підтопило через зливу. Дощова каналізація не справляється з кількістю опадів.
Київська міська військова адміністрація

У неділю, 6 жовтня, у Києві кілька районів підтопило через зливу. Дощова каналізація не справляється з кількістю опадів.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація у Telegram.

Відомо, що у зранку 6 жовтня у столиці комунальники усувають підтоплення в Дарницькому, Оболонському, Святошинському і Солом'янському районах. Вони виникли через рясні опади, які не встигає приймати дощова каналізація міста.

«Міські служби працюють у посиленому режимі над ліквідацією наслідків негоди. Утім система дощової каналізації не може одразу впоратися, адже не розрахована на таку кількість опадів», – йдеться в повідомленні.

Гідрослужби «Київавтодору» чергують на місцях можливих підтоплень, проте водіїв просять бути уважними на дорогах і дотримуватися безпечної дистанції.

Нагадаємо, 15 вересня через сильну зливу затопило Одесу. Того дня вода заполонила вулиці, подекуди зупинивши рух транспорту.

До слова, нещодавні повені, які охопили південний захід Польщі, поставили під загрозу понад 2 млн людей, загалом відомо про 57 тисяч постраждалих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: