Начальник Генштабу Польщі заявив, що країна потребує зміцнення армії

Читать на русском
Польщі знадобиться більша армія, щоб захистити себе під час можливої війни, однак цього важко буде досягнути, через старіння населення.
Reuters

Польщі знадобиться більша армія, щоб захистити себе під час можливої війни, однак цього важко буде досягнути, через старіння населення.

Таку думку висловив начальник Генерального штабу Збройних сил Польщі генерал Веслав Кукула, пише Reuters.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

Кукула заявив, що сучасне покоління поляків може стати зі зброєю в руках на захист країни. Тому, щоб захиститися під час можливої війни, Польщі потрібно посилити армію. Однак цього досягти буде не просто, через старіння населення.

На думку начальника Генштабу, демографічна криза знизить темпи набору на військову службу.

«Потенціал противника настільки великий, що ми повинні будувати набагато більшу армію, а це означає, що ми також повинні впроваджувати модель загальної служби», – наголосив Кукула.

Відомо, що до кінця року польська армія налічуватиме понад 207 500 солдатів, що зробить її третьою за чисельністю армією в НАТО. Перші два місця займають США і Туреччини.

Нагадаємо, НАТО планує розширення чисельності військ на приблизно 250 тисяч військовослужбовців та вп'ятеро наростити кількість наземних підрозділів ППО.

До слова, головнокомандувач Збройних сил Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен вважає, що НАТО має два-три роки на підготовку до війни з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: