Ворожий обстріл пошкодив цивільне судно з зерном у порту «Південний»

Читать на русском
Ворожий ракетний обстріл пошкодив цивільне судно з вантажем продовольства в порту Південний, екіпаж не постраждав.
facebook.com/Ministry.for.development

Росія під час ракетного обстрілу в ніч на 6 жовтня пошкодила в порту Південний цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс та Невіс, завантажене зерном кукурудзи для експорту.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

Згідно з повідомленням, ніхто з 15 членів екіпажу, громадян Єгипту та Сирії, не постраждав. Всього на судно було завантажено близько 6 тисяч тонн української кукурудзи.

Зазначається, що це вже 20-те цивільне судно, яке зазнало пошкоджень внаслідок російських атак.

«Кілька тижнів тому країна-терорист вдарила по судну, що везло пшеницю в Єгипет. Це ніщо інше, як спроби росії вплинути на успішну роботу Українського морського продовольчого коридору та поставити під загрозу світову продовольчу безпеку», – заявив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

У міністерстві наголосили, що це був абсолютно цивільний вантаж, тоді як росія традиційно заявила про знищення нібито військового вантажу.

Нагадаємо, в ніч на 6 жовтня окупанти атакували Одесу «шахедами». Повідомлялося про пошкодження судна, але без подробиць.

Сьогодні вночі росія вдарила по Україні балістичною ракетою Іскандер-М, керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу, а також ударними дронами.

У Києві впали уламки ракет у кількох районах міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: