Споживання електроенергії знову зростає – Укренерго

Читать на русском
Українська енергосистема все ще продовжує відновлюватись після дев'яти масованих атак росіян.
фото Укренерго

В Україні зростає споживання електроенергії, а у години максимального споживання в системі є дефіцит.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Скільки електроенергії імпортує та експортує Україна під час великої війниНа інфографіках – скільки електроенергії Україна купувала та продавала з початку повномасштабної війни.

«Споживання зростає. Сьогодні, 7 жовтня, його рівень, станом на 9:30, був на 2,8% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 4 жовтня. Вчора, 6 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 3,2% вищим, ніж попередньої неділі – 29 вересня», – сказано в повідомленні.

Енергетики нагадали, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев'яти масованих атак росіян. На енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності.

Українців просять користуватися потужними електроприладами під час ефективної роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00.

Також сьогодні Україна імпортуватиме енергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови.

Нагадаємо, у понеділок планові відключення світла не плануються. Також в Укренерго розповіли, за яких умов зима зможе пройти без відключень світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: