СБУ затримала у Молдові одного з ідеологів російського вторгнення в Україну

Читать на русском
Правоохоронці затримали одного з кремлівських ідеологів збройної агресії росії проти України Дмитра Чистіліна.
Фото: росЗМІ

Правоохоронці затримали одного з кремлівських ідеологів збройної агресії рф проти України Дмитра Чистіліна.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram.

СБУ затримала російського агента, який шпигував за колонами ЗСУСБУ затримала агента фсб, який шпигував за коланами українських військових у Вінницькій та Черкаській областях.

Там розповіли, що спецоперацію із затримання пропагандиста було проведено у Молдові у співпраці з місцевими правоохоронцями та Держприкордонслужбою України.

Чистілін займався створенням «аналітичних матеріалів», у яких підтримував збройну агресію росії та «інтеграцію» тимчасово окупованих районів України до складу рф. Він також є помічником ексрадника путіна Сергія Глазьєва.

«Також Чистілін брав активну участь у просуванні інтересів кремля за межами росії. Серед іншого, він організовував втручання у виборчі процеси у країнах Східної та Центральної Європи на користь москви», – розповіли в СБУ.

Пропагандиста затримали після участі в одному з «форумів», де він поширював кремлівські наративи та намагався вплинути на позицію європейських країн щодо надання Україні західної допомоги.

Завдяки комплексним заходам фігурант, який покинув Україну ще до початку повномасштабного вторгнення в рф, зараз перебуває під вартою. Він отримав підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікація її учасників).

У СБУ додали, що тепер Чистіліну загрожує довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Служба безпеки затримала ще двох учасників агентурної мережі ФСБ росії, яку викрили у серпні цього року на Дніпропетровщині.

Крім того, СБУ викрила викладачку університету, яка була інформатором ФСБ та коригувала удари рф по Харкову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: