Справа колишнього військкома Борисова: обвинувальний акт скерували до суду

Читать на русском
Колишній одеський військком Євген Борисов, який замість служби відпочивав на Сейшельських островах, постане перед судом.
Фото:Стас Юрченко/ Ґрати

Правоохоронці завершили розслідування кримінального провадження щодо колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова щодо підробки документів, обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

В Іспанії арештували віллу скандального одеського ексвійськкома БорисоваДБР провело обшуки у скандального ексвійськкома Євгена Борисова в Іспанії. Його віллу та офісне приміщення арештували.

Так, прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами підроблення документів та їх використання, самовільного залишення місця служби та ухилення від військової служби (ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 407 та ч. 4 ст. 409 КК України).

Слідство встановило, що 2 грудня 2022 року колишній керівник Одеського ОТЦК не з'явився на службу та не був на роботі до 16 грудня 2022 року.

«Як підтвердження поважної причини свого неявки він надав свідомо фальшивий документ. Це була витяг з медичної картки денного стаціонару про нібито перебування з 2 по 16 грудня 2022 року на лікуванні в медустанові, нібито затвердженому керівництвом лікарні, без прізвища лікаря та його посади», – розповіли слідчі.

19 грудня 2022 року, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у військовій частині, колишній військком обманом отримав переказний епікриз з медичної карти стаціонарного хворого з рекомендацією щодо лікування за кордон.

При цьому встановлено, що з грудня 2022 року по січень 2023 року він відпочивав зі своєю матір'ю та дружиною на Сейшелах.

Нагадаємо, начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова було звільнено 28 червня 2023 року. Це сталося після гучного скандалу: журналісти виявили в Іспанії майно сім'ї на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автомобілі були придбані вже під час повномасштабної війни з рф.

Пізніше суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та членів його родини. У квітні суд завершив досудове розслідування справи про незаконне збагачення Борисова.

28 травня Борисова повторно затримали на виході із СІЗО у Києві після того, як за нього внесли заставу 12 млн гривень за попереднім обвинуваченням. Йому повідомили про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень (ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 209 ККУ).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: