Ізраїль готується до розширення зони наземної операції проти «Хезболли» у Лівані – ЗМІ

Читать на русском
Ізраїль розгорнув додаткові підрозділи біля кордону з Ліваном, що свідчить про намір розширити операцію проти Хезболли.
Фото: Ayal Margolin/Flash90

Ізраїль розгорнув додаткові військові підрозділи біля кордону з Ліваном, що свідчить про намір розширити операцію проти «Хезболли».

Про це повідомляє Politico.

Армія Ізраїлю закликала жителів понад 20 населених пунктів Лівану негайно евакуюватисяАрмія оборони Ізраїлю закликала мешканців більш як двох десятків сіл та міст на півдні Лівану негайно покинути свої будинки.

Відомо, що у вівторок Армія оборони Ізраїлю задіяла четверту бойову дивізію, довівши загальну кількість своїх солдатів на цій ділянці кордону до понад 15 000 осіб.

За даними журналістів, нова дивізія була розгорнута у західній частині регіону, тоді як підрозділи ЦАХАЛ уже діють у східних та центральних районах південного Лівану.

«Армія оборони Ізраїлю описала свої наземні операції 1 жовтня як «обмежені, локалізовані та цілеспрямовані наземні рейди на основі точних розвідданих» проти Хезболли, хоча цей наступ тепер розширився за останній тиждень», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, Ізраїль вночі 4 жовтня завдав авіаударів по ліванському Бейруту. Ціллю міг бути Хашим Сафі ад-Дін – двоюрідний брат та наступник убитого лідера «Хезболли» Хасана Насралли.

Також повідомлялося, що Армія оборони Ізраїлю ліквідувала 440 членів терористичного угруповання «Хезболла» та знищила понад 2 тисячі ворожих цілей у Лівані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: