У Німеччині відреагували на рішення Байдена відкласти поїздку до «Рамштайну»

Читать на русском
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що очікує перенесення візиту президента США. Держсекретар Ентоні Блінкен також скасував поїздку до Німеччини слідом за Байденом.
Ілюстративне фотоReuters

Канцлер Олаф Шольц заявив, що очікує перенесення візиту лідера Сполучених Штатів Джо Байдена до Німеччини. При цьому, дата коли саме він відбудеться - поки що невідома.

Про це повідомляє агенція Reuters, цитуючи заяву німецького канцлера.

Згідно зі словами Шольца, зустріч з Байденом «була б дуже важливою» і підготовка до цього відбувалася «з усіх боків».

«Вона буде перенесена. Але я маю відверто сказати, що якби такі урагани вирували в моїй країні, то я теж прийняв би таке рішення», - заявив глава німецького уряду.

При цьому, згодом стало відомо, що держсекретар США Ентоні Блінкен також скасував поїздку до Німеччини слідом за Байденом.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер нагадав, що держсекретар Ентоні Блінкен планував приєднатися до президентської делегації в Німеччині після візиту до Лаосу.

Водночас, стало відомо, що Білий дім працює над форматом зустрічі у «Рамштайні» після скасування візиту Байдена.

«З огляду на те, що поїздка була скасована сьогодні, ми все ще працюємо над тим, як саме може відбутися зустріч у Рамштайні. Наша прихильність до України була важливою частиною цього процесу, і вона залишається непохитною», - заявила перша заступниця речника Білого дому Емілі Саймонс.

Нагадаємо, що Байден вирішив відкласти свої візити до Німеччини та Анголи.

Як відомо, наступне засідання у форматі «Рамштайн» відбудеться у суботу, 12 жовтня. Президент Зеленський вже озвучив ціль заходу.

ЗМІ також повідомляли, що канцлер Німеччини Олаф Шольц планував провести окрему зустріч із лідерами США, Франції та Британії перед засіданням у форматі «Рамштайн». Поки що невідомо, чи вплине відсутність Байдена на його план.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: