ДБР затримало військовослужбовця Гнезділова, який публічно пішов у СЗЧ

Читать на русском

ГБР затримало військовослужбовця 56-ї бригади ЗСУ Сергія Гнезділова, який публічно заявив про самовільне залишення військової частини.
Фото: facebook.com/hnezdilovss

Державне бюро розслідувань затримало військовослужбовця 56-ї бригади ЗСУ Сергія Гнезділова, який публічно заявив про самовільне залишення військової частини.

Про це повідомила пресслужба ДБР у Telegram.

Демобілізація в Україні: як змінювалися плани владиНаближаються треті роковини повномасштабного вторгнення росії, і питання про демобілізацію військових стає все більш гострим. Як змінювалися плани та обіцянки влади – на інфографіці.

Там розповіли, що ще 23 вересня прокуратура відкрила провадження щодо дезертирства військовослужбовця.

Наступного дня у бригаді розпочалося службове розслідування. За його підсумками там заявили, що Гнезділов «вчинив дії, що містять ознаки кримінального злочину».

«Попередньо встановлено, що на початку вересня військовослужбовець був направлений до госпіталю для медогляду ВЛК, однак на справді обстеження не проходив та в медзакладі не перебував, а після завершення визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся та впродовж двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців», – стверджують у ДБР.

Гнезділова затримали за підозрою у самовільному залишенні військової частини, вчиненому з метою ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 408 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Сам військовослужбовець вже підтвердив своє затримання, опублікувавши відповідний пост у Facebook.

Варто зазначити, що Гнезділов – військовий та громадський активіст, який став до лав ЗСУ ще у 2019 році. Він стверджує, що в такий спосіб хотів привернути увагу до проблеми дезертирства в армії.

За словами Гнезділова, зараз війна дійшла до точки, коли піхота «більше не вивозить», а суспільство «продовжує вірити у ЗСУ», замість того щоб захищати країну.

Нагадаємо, наприкінці серпня Рада дозволила звільняти військових від відповідальності за перше СЗЧ та дезертирство.

А сьогодні Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: