Підозрюваний адвокат Носов залишився без обов'язків

Читать на русском
Антикорупційний прокурор не звернувся до суду з проханням про продовження строку дії запобіжного заходу захиснику.
Олексій Носовфото: cntime.cn.ua

Адвокат Олексій Носов залишився без процесуальних обов'язків, оскільки прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не просив про їх продовження. НАБУ і САП підозрюють його у пропозиції хабаря НАБУ і САП у справі бізнесмена Михайла Кіпермана.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 1 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував адвоката Носова з альтернативою 12 млн грн застави. Пізніше йому зменшили заставу до 1,21 млн грн. Ці кошти внесли і Носов вийшов з-під варти. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись за межі Київської області, в тому числі Києва, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із заявником у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Востаннє суд продовжив обов'язки до 6 вересня включно.

«У подальшому ухвалою ВАКС від 5 серпня 2024 року продовжено обов'язки, покладені на підозрюваного до 6 вересня 2024 року включно, які у зв'язку з тим, що сторона обвинувачення не звернулась до слідчого судді стосовно продовження покладених на (Носова – ред. обов'язків, закінчились о 00:00 7 вересня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Адвокат Носова просив повернути 1,21 млн грн застави, але суд відмовився це зробити, оскільки застава є безстроковим запобіжним заходом.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про викриття столичного адвоката на спробі підкупу детектива НАБУ і прокурора САП. За інформацією «Слово і діло», йшлося про Олексія Носова. За версією слідства, адвокат пропонував ці кошти прокурорам САП та детективам НАБУ за ухвалення рішення про передачу кримінального провадження стосовно його підзахисного у справі щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ «НЕК «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн до іншого органу досудового розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: