Контррозвідка викрила нацгвардійця, який поширював дані про розташування військ

Читать на русском
Контррозвідка викрила військовослужбовця Національної гвардії України, який поширював інформацію про розташування військ серед цивільних.
ssu.gov.ua

Контррозвідка викрила військовослужбовця Національної гвардії України, який поширював інформацію про розташування військ серед цивільних.

Про це повідомляє оперативне командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України у Telegram.

Військова контррозвідка отримала інформацію про можливий витік військових даних. Спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань у рамках розслідування викрили військовослужбовця Нацгвардії, що дислокується у Сумській області.

Як з’ясували, чоловік, використовуючи службове становище і діючи з прямим умислом, надсилав цивільним інформацію з обмеженим доступом про розташування військових формувань на території Сумщини та рух повітряних суден ЗСУ.

За скоєне військовослужбовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 ККУ.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала російського «крота» у військовій частині ЗСУ. Зрадником виявився 30-річний мешканець Одеси.

Також цього місяця затримали коригувальника ФСБ, якого завербували через сайти знайомств. Зловмисник діяв на Донеччині та в Сумах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: