СБУ затримала групу чоловіків за підпали авто військових та об'єктів УЗ

Читать на русском
СБУ та Нацполіція затримали п'ятьох чоловіків, які вчиняли підпали авто військових та об'єктів Укрзалізниці. Їм загрожує довічне ув'язнення.
Фото: СБУ

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще п’ятьох поплічників рф, які підпалювали авто військових та об’єкти Укрзалізниці у двох регіонах України.

Про це повідомляє СБУ.

З початку року поліція зафіксувала 266 випадків підпалів авто військовихВ Україні з початку року зафіксували уже 266 випадків підпалів авто військовослужбовців та волонтерів. Загалом пошкоджено майже 300 автівок.

Затримані чоловіки працювали на російські спецслужби, будучи завербованими через Telegram-канали в пошуках «легких грошей». Однак, обіцяної винагороди вони не отримали, а натомість були затримані українськими правоохоронцями.

На Київщині двоє чоловіків, серед яких рецидивіст з Луганщини та його 16-річний спільник, підпалили релейну шафу Укрзалізниці та планували нові диверсії.

В Одесі троє місцевих жителів підпалили військовий мікроавтобус і залізничне обладнання. Всі затримані отримали підозру в диверсії та перешкоджанні роботи ЗСУ.

Зловмисникам загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 25 вересня Київський районний суд Одеси призначив покарання хлопцю, що спалив автівку військового, у вигляді року випробувальних робіт.

Також нещодавно на Полтавщині затримали двох неповнолітніх дівчат, які займалися підпалами авто військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: