У Києві затримали групу чоловіків за підпали авто військових

Читать на русском
СБУ та Нацполіція затримали в Києві п'ятьох паліїв авто військових. Молодикам загрожує до 8 років ув'язнення.
Фото: СБУ

Служба безпеки та Національна поліція затримали у Києві ще п’ятьох поплічників російських спецслужб, які вчиняли підпали авто військових у столиці.

Про це повідомляє СБУ.

У поліції розповіли, у яких областях найчастіше підпалюють авто військовихПоліція зафіксувала 74 випадки підпалу авто військових, найбільше в Одеській та Харківській областях.

Зазначають, що основними «цілями» паліїв були позашляховики та мікроавтобуси ЗСУ.

«За вказівкою рашистів фігуранти підпалили 5 службових авто українських захисників у трьох районах міста. Поруч з пошкодженим транспортом зловмисники залишали провокаційні листівки, спрямовані на дискредитацію Сил оборони. У такий спосіб ворог сподівався розхитати суспільно-політичну обстановку в столичному регіоні, видаючи замовні підпали за гроші з рф під виглядом «роботи» нібито антиукраїнського підпілля», – йдеться у повідомленні.

Слідчим вдалося встановити, що зловмисники діяли двома групами по двоє чоловік, ще один «працював» самостійно. Чоловіки – мешканці Сумської, Полтавської та Миколаївської областей віком від 21 до 29 років. До Києва вони приїхали на так звані заробітки.

У Службі безпеки розповідають, що молодики шукали «легких грошей» у Телеграм-каналах. Там на них вийшли представники спецслужб рф і запропонували співпрацю. За інструкцією окупантів чоловіки спочатку знаходили потенційні цілі та відправляли відповідні фото своїм російським кураторам для погодження.

Потім вони прибували до місць паркування військових авто, підпалювали їх за допомогою легкозаймистої суміші та фіксували загоряння на камери власних телефонів для «звітності» перед агресором. Після цього вони сподівалися отримати від окупантів винагороду, однак обіцяних грошей так і не побачили.

Нині зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, у серпні Служба безпеки та Національна поліція затримали ще трьох молодиків, які за завданням рф палили військові позашляховики Сил оборони у Харківській та Iвано-Франківській областях.

А нещодавно Служба безпеки затримала в Києві агента військової розвідки рф, який коригував ракетно-дронові удари по місту і підпалював об'єкти Укрзалізниці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: