Затримано російського агента, який готував підпали будівель ТЦК

Читать на русском
СБУ затримала ворожого агента, який готував підпали будівель ТЦК та релейних шаф УЗ в Одеській області.
ілюстративне фотофото СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента ФСБ, який діяв в Одеській області. Ним виявився дистанційно завербований 26-річний мешканець Ізмаїльського району.

Про це у вівторок, 6 серпня, повідомила пресслужба СБУ.

Шукали системи ППО: в Одесі знешкодили агентурну групу ФСБЗнешкоджено агентурну групу російської ФСБ в Одесі. Для конспірації одна з агенток користувалася перуками.

Повідомляється, що серед основних завдань агента були підпали на об'єктах Сил оборони та Укрзалізниці, у тому числі адміністративні будівлі та службові автомобілі місцевих ТЦК.

Для виявлення військових об'єктів агент об'їжджав на територію району, де фіксував місця базування українських захисників.

«Після виявлення потенційної мети він повинен був прибути на її адресу і спалити за допомогою легкозаймистої речовини. Водночас фігурант готував підпали релейних шаф поблизу магістральних ліній залізничного сполучення», – йдеться у повідомленні.

Але Служба безпеки своєчасно викрила агента та затримала під час розвідки поблизу ТЦК.

У разі виконання ворожого завдання шпигун сподівався на гроші від ФСБ, які мали перевести на його криптогаманець.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила масштабну агентурну мережу ФСБ у шести областях. У липні в Одесі затримали поплічників ФСБ, які підпалювали автомобілі військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: