Планував підпали на об'єктах «Укрзалізниці»: СБУ затримала диверсанта на Одещині

Читать на русском
На Одещині затримано диверсанта, який планував підпал на об'єктах УЗ. Зловмисник розвідав локацію біля залізничної колії та підготував сховок із трьома коктейлями Молотова.
Українська правда

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одеській області диверсанта, який готував серію підпалів на об'єктах «Укрзалізниці». Основними цілями атаки були трансформаторні підстанції та релейні шафи головних залізничних ліній.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Країна-агресора сподівалася заблокувати переміщення військової техніки ЗСУ шляхом знищення енергообладнання, для реалізації цього російська спецслужба залучила місцевого будівельника, який шукав підробіток через Telegram-канали. Він погодився на підпали критичної інфраструктури в обмін на гроші.

Як зазначається, зловмисник розвідав локацію біля залізничної колії та підготував схрон з трьома «коктейлями Молотова». Він також залучив знайомого для здійснення підпалу електропідстанції за наданими координатами. За планом, він мав передати відео загоряння як «звіт» про виконане завдання і продовжити серію підпалів.

«Служба безпеки запобігла подальшим атакам і затримала диверсанта на початковому етапі його діяльності. Під час обшуку у нього були виявлені саморобні запалювальні суміші та мобільний телефон для комунікації з агресором», - повідомляє СБУ.

На основі зібраних доказів, слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 14 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (готування до диверсії в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, сьогодні було затримано священика УПЦ Московського патріархату, який був агентом російського ГРУ і готував удар по ешелонах ЗСУ у Харківській області.

А раніше в Одесі знешкодили агентурну групу ФСБ, вони шукали системи ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: