У Кам'янському двоє підлітків підпалили авто військового і волонтера – Нацполіція

Читать на русском
Слідство встановило, що на рахунку підозрюваних – підпал двох авто, які належать діючому військовому та волонтеру.
Ілюстративне фотоФото: 24 канал

Правоохоронці затримали у Дніпропетровській області у справі про підпал автомобілів військового та волонтера двох неповнолітніх громадян, їм повідомили про підозру.

Про це повідомляє Департамент комунікації Нацполіції України.

«Обом неповнолітнім вручено повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує до десяти років ув’язнення», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, слідство встановило, що на рахунку підозрюваних – підпал двох авто, які належать діючому військовому та волонтеру.

«Злочини сталися 26 червня та 4 липня у місті Кам’янське. У результаті злочинних дій підозрюваних вогнем була пошкоджена передня частина автомобілів - моторний відсік, капот та фари. З місць злочинів вилучено речові докази, за якими проведено низку судових експертиз. Правоохоронці провели комплекс слідчих та оперативних заходів та встановили осіб, причетних до підпалів», - поінформували у пресслужбі.

За даними поліції, цими особами виявилися 17-річні хлопець та дівчина, жителі Кам’янського, які напередодні скоєння злочинів купували в магазинах легкозаймисту речовину, а вночі – палили військові авто. Слідчі заходи тривають. Правоохоронці встановлюють замовників злочину і перевіряють версію вчинення підпалів на замовлення спецслужб рф.

Нагадаємо, у понеділок, 29 липня, в Києві троє невідомих спалили автомобіль для евакуації поранених 3-ї Окремої штурмової бригади ЗСУ. Транспортний засіб було припарковано на стоянці для ремонту.

Раніше співробітники поліції затримали у Львові двох осіб, які підпалювали автомобілі військових на замовлення.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що російські спецслужби через соцмережі вербують українських підлітків для підпалів автомобілів, які використовуються військовослужбовцями Збройних Сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: