СБУ затримала трьох чоловіків за підпали авто військових

Читать на русском
СБУ та Нацполіція розшукали та затримали чергових паліїв авто військових. Їм загрожує від 8 до 10 років тюрми.
Фото: СБУ

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще трьох молодиків, які за завданням рф палили військові позашляховики Сил оборони у Харківській та Iвано-Франківській областях.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Затримано фітнес-тренера, який за завданням рф підпалював авто військових у трьох містахВ Одесі затримано фітнес-тренера, який за завданням російських спецслужб підпалював авто військових у трьох містах.

За даними слідства, підривну діяльність фігурантів координували російські спецслужби, які обіцяли гроші за знищені авто українських захисників.

Зловмисники використовували легкозаймисті суміші, а потім звітували перед окупантами та надсилали фото зі спаленими автомобілями.

«У Iвано-Франківській області затримано 15-річного місцевого жителя та його 18-річного родича, які підпалили три позашляховики ЗСУ, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на передовій», – йдеться у повідомленні.

За даними поліції, молодики об’їжджали на велосипедах територію району, де відслідковували авто українських військ. Після виявлення потенційних цілей зловмисники фотографували їх та відправляли на «погодження» замовнику. Потім за інструкцією «куратора» фігуранти виготовляли легкозаймисту суміш, обливали військові авто та підпалювали.

Iнший палій з Харкова. СБУ затримала 22-річного контрактника-дезертира, який самовільно залишив військову частину і переховувався в обласному центрі.

«Фігурант активно шукав «легкого заробітку» на Телеграм-каналах. На одному з таких інтернет-ресурсів на молодика «вийшов» представник російської розвідки та запропонував йому гроші в обмін на співпрацю. За вказівкою ворога молодик протягом однієї ночі підпалив одразу шість позашляховиків українських військ», – зазначають у поліції.

Обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 10 років тюрми.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України зірвала спроби військової розвідки рф створити агентурний осередок у Києві. У столиці затримано резидентку (старшу агентку) російського ГРУ, яка координувала виконавців «російських замовлень» в Україні.

Також у поліції розповіли, у яких областях найчастіше підпалюють авто військових. «Рекордсменами» стали Одеська та Харківська області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: