В Україні на боці рф воюють кілька тисяч солдатів з КНДР – ISW

Читать на русском
За даними української та південнокорейської розвідок, в Україні на боці рф зараз вооють тисячі солдатів з КНДР.
Фото: KCNA

В Україні на боці армії рф воюють декілька тисяч солдатів з Північної Кореї. Ще частина військовослужбовців проходить навчання в росії.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на дані видання The Washington Post.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

За даними офіційних осіб Південної Кореї та України, північнокорейські військовослужбовці вже перебувають в Україні, діючи поряд із російськими військами, а також проходять підготовку в росії для можливого розгортання на фронті.

Зазначають, що хоч наразі розвідка України не зафіксувала повноцінних підрозділів з КНДР, є свідчення присутності окремих офіцерів на бойових позиціях.

За інформацією джерел, кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять навчання в росії і можуть бути розгорнуті на лінії фронту до кінця 2024 року. Вони можуть виконувати допоміжні функції, що дозволить російським військовим перемістити свої сили на інші ділянки фронту для здійснення наступальних операцій.

Також представники розвідки України і Південної Кореї повідомляють, що північнокорейські солдати, ймовірно, діють в окупованій Донецькій області. Українська ракетна атака поблизу Донецька нещодавно призвела до загибелі кількох військовослужбовців з КНДР.

Наразі точний розмір угруповання північнокорейських військ залишається невідомим, проте їх потенційне розгортання може вплинути на хід бойових дій і стратегію російських сил в Україні.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що Північна Корея направила своїх військових інженерів до росії, щоб допомагати окупаційним військам запускати ракети свого виробництва по території України.

Також у Центрі протидії дезінформації заявляли, що військові КНДР на Донеччині супроводжують зброю для росіян і фіксують її несправність.

Сама Північна Корея поки що не оголошувала, що направить війська для підтримки війни росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: