КНДР постачає половину снарядів, які використовує росія – The Times

Читать на русском
КНДР щорічно постачає рф половину з майже трьох мільйонів артилерійських снарядів, які загарбники використовують у війні з Україною.
Фото: Reuters

Половина з приблизно трьох мільйонів артилерійських снарядів, які рф використовує щорічно, надходить з КНДР.

Про це The Times повідомили джерела у західній розвідці.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

Зазначають, що після візиту диктатора путіна до Пхеньяна росія стала значно більше залежати від постачань з Північної Кореї. Хоча деякі з наданих снарядів можуть бути несправними, їх велика кількість забезпечує рф стабільну підтримку на фронті.

У розвідці зауважують, що попри ці постачання, росія зазнає значних втрат, зокрема, 1200 військових на добу, з яких 480 — лише під час боїв за Покровськ. Крім того, за оцінками, росія не здатна одночасно захопити Покровськ та відтіснити українські сили з Курської області без додаткової мобілізації, на яку вона поки що не наважується.

Джерело також додало, що немає жодних ознак відступу путіна від мети підкорення України, та переговори найближчим часом малоймовірні.

Нагадаємо, нещодавно Північна Корея та росія погодили посилення співпраці для «захисту інтересів взаємної безпеки».

Також відомо, що Північна Корея продовжує постачати росії сучасні балістичні ракети малої дальності, попри санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: