США запровадили нові санкції проти росії та КНДР

Читать на русском
Сполучені Штати запровадили низку санкцій проти росії та КНДР через незаконні фінасові схеми між державами.
Фото: getty images

Сполучені Штатизапровадили нові санкції проти низки фізичних та юридичних осіб росії та КНДР за незаконні фінасові схеми між країнами.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

США ввели санкції проти низки російських пропагандистів та хакерівСША ввели санкції проти російських медіакомпаній та хакерів, які намагалися вплинути на перебіг президентських виборів.

Мінфін виявив мережу з п'яти організацій та фізничної особи, які базуються в росії та в окупованому рф грузинському регіоні Південної Осетії. Вони сприяли та підтримували створення незаконних платіжних механізмів між росією та КНДР.

Нові санкції викривають те, як режим диктатора рф володимира путіна використовує нелегальні фінансові операції, щоб допомогти Північній Кореї обійти санкції ООН і отримати доступ до міжнародної банківської системи. Санкції спрямовані на фінансові махінації Північнокорейського державного банку зовнішньої торгівлі (FTB) та Корейської банківської корпорації «Kwangson».

За однією схемо зі схем, організованою Центрбанком рф, банк MRB, розташований у регіоні Південної Осетії в Грузії, діяв на замовлення російського банку для встановлення таємних банківських відносин із Банком зовнішньої торгівлі Північної Кореї.

Американські джерела виявили, що MRB Банк виконував роль «прикриття» для Центробанку Росії. Його віцепрезидент Дмитрій Нікулін допомагав відкривати рахунки для північнокорейських банків і координував доставку готівки в доларах і рублях для цих рахунків. MRB Банк також використовував частину коштів для оплати експорту палива з росії до Північної Кореї.

Також у фінансовій мережі брала участь «Російська фінансова корпорація», яка разом із Зовнішньоторговельним банком КНДР заснувала підставну компанію в Москві для переказу коштів. У схемі також брав участь російський «Таймер Банк», який переказував мільйони доларів на рахунки московської компанії «Stroytreyd LLC» на користь Зовнішньоторговельного банку КНДР.

Нагадаємо, нещодавно Північна Корея заявила про розширення співпраці з росією для «захисту інтересів взаємної безпеки».

Також нещодавно США запровадили нові санкції проти російської медіагрупи «Россия сегодня» та її генерального директора – пропагандиста Дмитра Кисельова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: