США запровадили санкції проти Iрану через атаки на Iзраїль

Читать на русском
Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на масовану ракетну атаку Тегерана по Ізраїлю.
Фото: depositphoto

Міністерство фінансів США оголосило про новий пакет санкцій, спрямованих на іранський нафтовий і нафтохімічний сектори. Ці обмеження стали відповіддю на масовану ракетну атаку, здійснену Тегераном проти Ізраїлю.

Про це повідомляє Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC).

Iран назвав умову для припинення вогню в ЛіваніВ Iрані заявили, що готові до припинення вогню у Лівані за умови, що Ізраїль припинить військову кампанію в Секторі Газа.

Метою нових заходів є стримування іранської військової агресії, а також послаблення фінансових можливостей Ірану щодо підтримки терористичних угруповань.

Уточнюється, що санкції зачіпають ключові компанії та фінансові структури, пов'язані з видобутком, переробкою та експортом іранської нафти й нафтохімічних продуктів. Цей сектор є життєво важливим для іранської економіки, а нові обмеження мають значно вплинути на фінансову стабільність країни.

У Вашингтоні наголошують, що ці кроки є частиною ширшої стратегії щодо зменшення загрози, яку представляє Іран для регіональної безпеки на Близькому Сході. США також закликали інші країни долучитися до посилення економічного тиску на Тегеран, щоб змусити його припинити дестабілізуючі дії в регіоні.

Додають також, що ці заходи також спрямовані на те, щоб продемонструвати міжнародну єдність у боротьбі з тероризмом та агресією з боку Ірану, підкреслюючи важливість глобальної безпеки та стабільності.

Іран поки не прокоментував нові санкції, але раніше неодноразово заявляв, що такі дії є нелегітимними та неефективними у довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, увечері 1 жовтня Іран завдав масованого удару по Ізраїлю, запустивши близько 180 балістичних ракет. У ЦАХАЛ заявили, що більшість ракет було збито.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар.

А нещодавно міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що відплата Ізраїлю на ракетну атаку, яку здійснив Іран минулого тижня, буде «смертоносною, точною та несподіваною».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: