ЄС готується запровадити перші санкції проти Ірану за передачу ракет росії – ЗМІ

Читать на русском
Керівництво Європейського Союзу має намір запровадити санкції проти Ірану у зв'язку з постачанням ракет російській армії.
Фото: Reuters

Керівництво Європейського Союзу має намір запровадити санкції проти Ірану у зв'язку з постачанням ракет російській армії.

Про це повідомляє Reuters.

Що відомо про балістичні ракети, які Іран може передати росіїХарактеристики іранських балістичних ракет Ababil та Fath-360, які може отримати росія – на інфографіці.

За інформацією журналістів, це питання буде розглянуто у понеділок, 14 жовтня, на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів блоку.

Один із чиновників розповів, що за підсумками засідання влада ЄС хоче оголосити про прийняття «першого пакету обмежень у контексті передачі Іраном балістичних ракет в росію».

Санкції будуть спрямовані як проти окремих людей, так і проти організацій. При цьому список підсанкційних осіб поки що не розголошується.

Нагадаємо, раніше в Євросоюзі заявили, що отримали достовірну інформацію про передачу росії балістичних ракет від Ірану. Військово-політичне керівництво України також отримало дані про постачання такого озброєння.

Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного Ірану та у «жорсткій формі» попередило його про наслідки передачі ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: