Українські військові на F-16 могли збити російський винищувач Су-34 – ISW

Читать на русском
Українські військові за допомогою F-16, ймовірно, знищили російський винищувач Су-34 разом із екіпажем.
Фото: AP

Українські військові за допомогою F-16, ймовірно, знищили російський винищувач Су-34 разом із екіпажем.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни.

F-16 для України: чим відрізняються винищувачі, які постачають Бельгія, Данія, Норвегія і НідерландиДо України почали надходити F-16. У матеріалі наведено ключові відмінності винищувачів, які передадуть Бельгія, Данія, Норвегія та Нідерланди.

Там зазначають, що 12 жовтня російський військовий блогер підтвердив втрату літака Су-34, але не надав подробиць про інцидент. Інший блогер, що тісно пов'язаний з російською авіацією, повідомив, що екіпаж Су-34 загинув, але заявив, що ця втрата не була пов'язана з діями України.

При цьому російський Telegram-канал, який керується російськими офіцерами Повітряно-десантних військ (ВДВ) та персоналом російського угруповання військ «Дніпро», заявив, що український винищувач F-16, ймовірно, збив російський винищувач Су-34, коли Су-34 скидав плануючі бомби на відстані близько 50 км від лінії фронту.

Згодом цей же Telegram-канал звинуватив пов'язаних із Кремлем блогерів у брехні про катастрофу Су-34 і в тому, що вони заважають російським силам розробляти плани протидії українським F-16.

Якщо інформація підтвердиться офіційно, це стане першим фактом знищення винищувача росії із західного літака, переданого Україні.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Україна одержала перші F-16 від Нідерландів. Ще 24 одиниці планують передати найближчим часом.

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що Україна веде переговори із союзниками щодо отримання ще двох типів західних винищувачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: