Флот рф уже не може вплинути на перебіг війни в Україні – речник ВМС

Читать на русском
Російський флот втратив можливість впливати на перебіг бойових дій в Україні. Наразі морські підрозділи ворога практично паралізовані.
Фото: novynarnia.com

Російський флот втратив можливість впливати на перебіг бойових дій в Україні. Наразі морські підрозділи ворога практично паралізовані в регіоні Азовського та Чорного морів.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Морський бій триває: пошкоджені або знищені кораблі Чорноморського флоту рфУкраїна продовжує знищувати російський Чорноморський флот На інфографіці – пошкоджені та потоплені під час війни кораблі та катери.

«Більш професійно на це питання можуть відповісти колеги з розвідки. Я можу зазначити, що який би там не був ступінь готовності та кількість одиниць – вплинути на перебіг бойових дій на нашому театрі це фактично не може. Навіть незважаючи на те, що деякі одиниці могли б перекинути внутрішніми водами, вони цього робити не будуть, тому що не можуть впоратися навіть з тими одиницями, які в них залишаються в Чорному морі», – сказав він.

Плетенчук додав, що хоч росія і вважає себе «потужною морською державою», насправді її військові показали суттєві недоліки у тактиці та стратегії.

«У будь-якому випадку, вони технологічно відстають від країн НАТО, і їхній рівень боєздатності ми бачили в нашому Чорному морі і відповідно рівень тактики та стратегії теж. Тому грати м'язами можна, але реальні бойові дії розставляють все на свої місця», – підсумував спікер.

Нагадаємо, у ВМС повідомляли, що росія практично перестала мінувати Чорне море, але загроза все одно залишається.

У ВМС також розкрили особливості застосування росіянами підводних човнів у Чорному та Азовському морях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: