Розвідники збили російський Су-30СМ у Чорному морі – відео

Читать на русском
Розвідники вчора збили в акваторії Чорного моря російський бойовий літак Су-30СМ вартістю близько 50 млн доларів.
airforce.ru

Спецпідрозділ Головного управління розвідки під час операції в акваторії Чорного моря знищив російський бойовий літак Су-30СМ. Він був збитий із ПЗРК.

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

Винищувач, який впав у море, належав 43 окремому морському авіаційному полку ВКС росії, який базується на аеродромі в Саках (окупований Крим).

Зв'язок з літаком було втрачено близько п'ятої ранку вчора, 11 вересня.

«Орієнтовно через три години росіяни розпочали пошуково-рятувальну операцію із залученням літака Ан-26, а також гелікоптерів Мі-8 та Ка-27. В обідній час загарбники доповіли командуванню про виявлену в морі, за 70 кілометрів на північний захід від мису Тарханкут, характерну пляму від авіаційного пального, а невдовзі побачили і уламки знищеного Су-30СМ. Вартість такого літака становить орієнтовно 50 мільйонів доларів», – розповіли розвідники.

Нагадаємо, у серпні ГУР атакувало військовий аеродром «Саваслейка», з якого регулярно злітають російські МіГ-31К.

Також було завдано удару по російському військовому аеродрому «Морозовськ» у Ростовській області.

У липні в результаті атаки на військовий аеродром «Оленья» у Мурманській області було пошкоджено відразу два стратегічні бомбардувальники Ту-22М3.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: