Нацполіція повідомила про перші результати перевірок масових замінувань в Україні

Читать на русском
Поліція повідомила про результати перевірки більше половини закладів, однак за даними правоохоронців, листи про замінування продовжують надходити.
фото: nta.ua

Українські правоохоронці вже перевірили 60% закладів, про замінування яких заявлялося, у жодному з них вибухівки не виявили, а перевірка решти об’єктів триває.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

«Мінування» шкіл, лікарень, станцій метро, вокзалів в Україні: чи знаходять «мінерів»Із 719 анонімних дзвінків про мінування лише у 115 випадках правоохоронцям вдалося встановити особу мінера.

За даними поліції, листи про замінування продовжують надходити, тож говорити про остаточну кількість цих повідомлень ще зарано. З тих, що надійшли, половина вже відпрацьована, усі вони виявилися хибними.

«Станом на 19:30 підрозділами поліції відпрацьовано 60% закладів, про які надходили повідомлення про замінування - всі вони не підтвердилися. Продовжується перевірка інших об'єктів», - йдеться у повідомленні.

У Нацполіції зауважили, що фальшиві повідомлення про події, на реагування яких витрачається ресурс, надходять регулярно вже майже три роки.

Зазначається, що серед цілей гібридної війни, яку росія веде проти України, є масова паніка та виснаження системи державних і правоохоронних органів, відволікання роботи поліції шляхом повідомлень про мінування закладів освіти, об’єктів критичної інфраструктури та державних органів.

Як відомо, сьогодні понад 60 закордонних дипустанов України та структурні підрозділи МЗС отримали анонімні листи про мінування будівель.

Нагадаємо, раніше надійшла інформація про нібито замінування шкіл, ТРЦ та адмінзань у багатьох містах України. Поліція шукала вибухівку у Києві, Сумах, Рівному, Хмельницькому, Ужгороді, Одесі, Полтаві, Івано-Франківську Миколаєві та Житомирі.

На нашій інфографіці можна побачити, чи знаходять «мінерів» лікарень, ТРЦ, шкіл та інших важливих закладів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: