У ЗСУ повідомили про мінування росіянами дамб у Бєлгородській області

Читать на русском
Російські окупаційні війська почали мінувати гідроспоруди загального та спеціального призначення у Бєлгородській області.
Фото: росЗМІ

Російські окупаційні війська почали мінувати гідроспоруди загального та спеціального призначення у Бєлгородській області.

Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання «Харків» Віталій Саранцев.

Бєлгородська область серед інших регіонів росії: основні показники та цифриБєлгородська область росії – населення, площа регіону, середня зарплата, економічні показники та основні підприємства.

За його словами, дії ворога можна розцінити в якості «закладки» на майбутнє.

«Якщо, наприклад, ситуація різко зміниться і росіянам доведеться підривати дамби, щоб загальмувати просування Сил оборони України, а можна припустити і те, що рф готує провокації на гідротехнічних спорудах, щоб у подальшому звинуватити Україну у екологічних та гуманітарних наслідках», - розповів речник.

Саранцев уточнив, що підрив дамб може призвести до масштабних повеней, затоплення населених пунктів та екологічної катастрофи. В подальшому такі дії російських військових можуть бути використані для мобілізації населення.

Нагадаємо, у серпні заявили про створення трьох угруповань військ у прикордонних з Україною областях, у тому числі у Бєлгородській.

Також повідомлялося, що у Бєлгородській області рф запровадили режим надзвичайної ситуації регіонального рівня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: