В Укренерго розповіли про стан енергосистеми на тлі похолодання

Читать на русском
В Україні за максимального споживання в енергосистемі все ще зберігається дефіцит потужності.
фото Укренерго

В Україні на вихідні зросло споживання енергії на тлі похолодання. На ранок понеділка показники перебувають на рівні сезонної норми.

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго.

Скільки електроенергії імпортує та експортує Україна під час великої війниНа інфографіках – скільки електроенергії Україна купувала та продавала з початку повномасштабної війни.

Повідомляється, що зараз споживання електроенергії відповідає сезонним показникам. Сьогодні вранці його рівень був таким самим, як у п'ятницю, 11 жовтня.

А вчора, 13 жовтня, добовий максимум споживання зафіксовано ввечері. Він був на 4,2% вищим, ніж минулої неділі, 6 жовтня. Причина такої динаміки – похолодання у більшості регіонів України.

«В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00», – попередили енергетики.

Аварійних відключень світла сьогодні вранці не було, планові також не передбачаються.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 6367 МВт/год.

Нагадаємо, в Укренерго розповіли, за яких умов зима зможе пройти без відключень світла. Минулого тижня у Камбміні повідомили, що на захист енергооб'єктів додатково спрямують майже 90 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: