США розгорнуть в Ізраїлі протиракетний комплекс THAAD

Читать на русском
США розмістять у Iзраїлі систему протиракетної оборони THAAD. Вона допоможе ізраїльській державі захищатися від ударів з боку Iрану.
Фото: Wikipedia

США заявили про розміщення в Ізраїлі системи протиракетної оборони THAAD з американським екіпажем. Батарея зміцнить ізраїльську протиповітряну оборону в умовах ракетних ударів з боку Ірану.

Про це йдеться на сайті Пентагону.

Байден провів телефонну розмову з Нетаньягу: про що говорилиПрезидент США Джо Байден і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу обговорили телефоном відповідь Ізраїлю на нещодавню ракетну атаку Ірану.

Зазначають, що за наказом президента Джо Байдена міністр оборони Ллойд Остін затвердив розгортання системи THAAD в Ізраїлі для зміцнення його протиповітряної оборони після ракетних ударів з боку Ірану, що сталися 13 квітня та 1 жовтня.

У Пентагоні підкреслили, що система THAAD стане додатковим елементом до вже існуючої інтегрованої системи ППО Ізраїлю.

«Ці дії демонструють непохитну відданість США захисту Ізраїлю та американських громадян на його території від можливих майбутніх ракетних атак з боку Ірану», – йдеться в повідомленні.

Додають, що це рішення є частиною масштабних змін, які США здійснили впродовж останніх місяців для зміцнення оборони Ізраїлю та забезпечення захисту американських громадян від нападів Ірану та його союзних воєнізованих груп.

Нагадаємо, нещодавно повдомлялось, що США передадуть Ізраїлю системи протиракетної оборони, які допоможуть державі захищатися від іранських обстрілів.

Також США запровадили санкції проти Iрану через атаки на Iзраїль. Вони торкнулися нафтового і нафтохімічного секторів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: