У Польщі запрацює нова база протиракетної оборони

Читать на русском
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський оголосив про відкриття нової бази протиракетної оборони в польскому селі Редзіково.
Фото: getty images

У польському селі Редзіково найближчим часом розпочне роботу база протиракетного захисту, яка матиме здатність збивати російські ракети, спрямовані на Польщу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі Radio Rebeliant.

Сікорський вважає, що Польща зобов'язана збивати російські ракети над УкраїноюГлава МЗС Польщі вважає, що його країна та інші сусіди України мають збивати російські ракети ще до входження до їхнього повітряного простору.

«Найближчими тижнями ми відкриємо базу протиракетного щита в Редзіково у Поморському воєводстві. Це база, про яку ми домовилися зі Сполученими Штатами», – розповів Сікорський.

Зазначається, що ця база, яка є результатом співпраці Польщі та США, була введена в експлуатацію НАТО в липні 2024 року і стане важливим елементом великого протиракетного щита НАТО.

Мета бази полягає у виявленні, відстеженні та перехопленні балістичних ракет, що можуть загрожувати як Польщі, так і іншим країнам-членам Альянсу.

«Я вів переговори, щоб ракети ППО могли збивати також російські ракети, які летять на Польщу, а не лише іранські, які спрямовані на США», – зазначив Сікорський.

Нагадаємо, у липні повідомлялось, що уряд Польщі не зможе виконати прохання України збивати російські ракети, які летять у західному напрямку, оскльки для цього потрібне схвалення усх країн НАТО.

Як відомо, відповідний пункт було прописано в угоді про безпеку, яку у липні уклали Україна та Польща. Там зазначалося, що сторони розглянуть можливість перехоплення ракет та дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: