Сікорський вважає, що Польща зобов'язана збивати російські ракети над Україною

Читать на русском
Глава МЗС Польщі вважає, що його країна та інші сусіди України мають збивати російські ракети ще до входження до їхнього повітряного простору.
Фото: dpa

Польща і країни, які межують з Україною, зобов'язані збивати російські ракети, що наближаються, до того, як вони увійдуть до їхнього повітряного простору.

Таку думку в інтерв'ю Financial Times висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Повітряний простір яких країн під час обстрілів України порушували російські ракети та дрониРосійські ракети та дрони неодноразово порушували повітряний простір Румунії, Польщі, Молдови. Список інцидентів – на інфографіці.

Він зазначив, що Польща зобов'язана гарантувати безпеку своїх громадян, незважаючи на побоювання, що перехоплення ракет над українською територією можуть втягнути НАТО у війну з росією.

«Членство в НАТО не скасовує відповідальності кожної країни за захист свого повітряного простору — це наш власний конституційний обов'язок. Я особисто вважаю, що коли ворожі ракети знаходяться на шляху входження в наш повітряний простір, було б законною самообороною [завдати по них удару], оскільки як тільки вони вторгаються в наш повітряний простір, ризик того, що уламки можуть когось поранити, стає значним», – заявив Сікорський.

Нагадаємо, у Міноборони Польщі заявили, що не збиватимуть російські ракети або безпілотники в небі над Україною.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що партнери могли створити коаліцію для перехоплення ракет над Україною. Водночас, він визнав, що рішення буде складним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: