У Польщі заявили про порушення повітряного простору країни під час ранкової атаки рф

Читать на русском
Повітряний простір Польщі було порушено під час ранкової російської ракетно-дронової атаки на Україну – в країну залетів невідомий об'єкт.
Генерал Мацей КлішФото: ISBnews.TV

Повітряний простір Польщі було порушено під час ранкової російської ракетно-дронової атаки на Україну – в країну залетів невідомий об'єкт.

Про це повідомляє RMF24, посилаючись на заяву Оперативного командування Збройних Сил Польщі.

Росія сьогодні випустила по Україні понад 100 ракет і дронів – ЗеленськийУкраїна з партнерами має нарешті дійти спільного збиття російських ракет і дронів, заявив Зеленський.

Відомо, що об'єкт залетів на територію країни приблизно о 6:43 за місцевим часом. Він перетнув польський кордон у районі українського міста Червоноград.

За словами військових, об'єкт був підтверджений як мінімум трьома станціями радіолокації. Він залетів приблизно на 25 км у глиб Польщі, після чого зник з радарів.

«Характеристики показують, що об'єкт не є ні гіперзвуковою, ні балістичною, ні керованою ракетою. Ймовірно, це об'єкт типу безпілотного літального апарату, який на даний момент відповідно до ухвалених у країні процедур ми називаємо непізнаним повітряним об'єктом», - сказав генерал польської армії Мацей Кліш.

Наразі військові та правоохоронці займаються пошуком об'єкту.

Нагадаємо, вночі та вранці 26 серпня росіяни завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Загалом під удар потрапили 15 областей. На Київщині, Одещині є постраждалі, на Харківщині, Дніпропетровщині, Житомирщині, Запоріжжі та Луцьку є загиблі.

Також відомо, що під час сьогоднішньої атаки було завдано удару по Київській ГЕС у Вишгороді. Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна готує відповіді на масований російський удар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: