Понад 2 тисячі викликів: у поліції розповіли про результати перевірки «замінованих» об'єктів

Читать на русском
Усі вчорашні масові повідомлення про мінування будівель в Україні виявилися неправдивими, повідомили в поліції. Більшість повідомлень надійшли з російських IP-адрес.
antikor.com.ua

Правоохоронці перевірили всі об'єкти, про мінування яких вчора надійшли повідомлення. Вибухівки ніде не було.

Про це повідомляє Національна поліція.

Зазначається, що переважна більшість повідомлень про «мінування» надійшла з російських IP-адрес. Здебільшого «мінували» адміністративні будівлі.

«Такі повідомлення – це почерк російських спецслужб, які ведуть проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку і виснажити систему державних і правоохоронних органів», – зазначили в поліції.

За фактом свідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян порушено кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора, 14 жовтня, надходили масові повідомлення про мінування об'єктів у Києві, Сумах, Хмельницькому, Ужгороді, Одесі, Полтаві, Івано-Франківську, Миколаєві та інших містах.

До вечора правоохоронці перевірили 60% об’єктів, ніде вибухівки не виявили.

Крім того, анонімні листи про мінування отримали понад 60 зарубіжних дипломатичних установ України та структурні підрозділи МЗС. Там посилили заходи безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: