США тиснуть на Зеленського щодо мобілізації осіб до 25 років, але він «не продавився» – радник ОП

Читать на русском
Представники обох американських партій тиснуть на президента Володимира Зеленського, щоб той знизив мобілізаційний вік, заявили в ОП.
Фото: Офіс президента України

Представники обох американських партій тиснуть на президента України Володимира Зеленського, щоби той знизив мобілізаційний вік.

Таку заяву зробив радник глави Офісу президента Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі.

Мобілізація в Україні: що потрібно знати про розсилання повісток поштоюПовістки Укрпоштою відправляють військовозобов'язаним. Як їх формують і в якому разі повістка вважається врученою – на інфографіці.

За його словами, у Вашингтоні нібито хочуть, щоб Україна почала проводити мобілізацію осіб віком від 18 до 25 років.

«Аргумент партнерів такий: коли була війна США у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років. Тому американці натякають: самої лише західною зброєю недостатньо, треба мобілізація з 18 років», – стверджує Лещенко.

Він додав, що Зеленський «не продавився» і продовжує переконувати республіканців та демократів у необхідності надавати Україні озброєння без зміни призовного віку.

Нагадаємо, нещодавно Верховна рада ухвалила у другому читанні закон №11379-д, який передбачає звільнення від мобілізації українців молодших 25 років. При цьому спікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що керівництво України поки що не готове провести демобілізацію чоловіків до 25 років, які вже служать у ЗСУ.

ЗМІ також повідомляли, що Кабмін призупинив бронювання працівників від мобілізації нібито через позицію Зеленського. Крім того, відомо, що уряд скоротив терміни явки резервістів та військовозобов'язаних на виклик повісткою поштою в ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: