Нацрада закликала медіа «коректно і професійно» висвітлювати теми мобілізації і ТЦК

Читать на русском
Нацрада з питань теле- та радіомовлення закликала ЗМІ до коректного та професійного підходу у висвітленні питань мобілізації і ТЦК.
Фото: Генштаб ЗСУ

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликала ЗМІ до «коректного та професійного підходу» у висвітленні питань мобілізації та діяльності ТЦК.

Відповідну заяву було опубліковано на сайті держоргану.

Новий закон про мобілізацію набув чинності: що потрібно знатиЗакон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Що змінилося для військовозобов'язаних, хто отримає відстрочку, які обмеження ввели для ухилянтів.

Там вважають, що вищезазначені теми зазнають особливих інформаційних атак «через активне фокусування та поширення фейків з боку ворога».

«Ворог активно намагається сформувати в українському суспільстві негативне ставлення до процесу мобілізації, «демонізації» ТЦК та їх співробітників тощо. Мета такої діяльності – зупинити мобілізацію, розколоти суспільство, посіяти паніку і розбрат, і таким чином знизити обороноздатність нашої країни», – заявили у Нацраді.

У зв'язку з цим відомство хоче, щоб українські медіа:

  • дотримувалися професійних стандартів, ретельно вивчали джерела, у тому числі і при цитуванні іноземних ресурсів;
  • у разі висвітлення будь-якого суперечливого випадку затримання людини представниками ТЦК «максимально обережно» використовували цитати, «оскільки емоційні висловлювання в таких випадках є природніми, але їх поява в медіа з поширенням перекручується та надає їм перебільшеного значення»;
  • розуміли, що більшість повідомлень про неприємні факти надходять із соцмереж, де важко перевірити обставини події.

«Ворог чітко знає – чим менше українських бійців, тим ближче перемога росії. Протистояти цьому можна лише поєднуючи зусилля народу, війська і медіа, а не протиставляючи їх одне одному», – додали у Нацраді.

Нагадаємо, днями військові з ТЦК і поліція провели рейди у клубах, ресторанах та на концертах у кількох містах України. Після цього представник фракції «Слуга народу» Микита Потураєв висловив думку, що такі перевірки мають бути постійними.

Також повідомлялося, що Кабінет міністрів України скоротив терміни явки резервістів та військовозобов'язаних на виклик повісткою поштою до ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: