Кабмін призупинив бронювання працівників від мобілізації через позицію Зеленського – ЗМІ

Читать на русском
Кабінет Міністрів України призупинив процес бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств до 15 листопада, повідомляють ЗМІ.
Фото: koda.gov.ua

Кабінет Міністрів України призупинив процес бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств до 15 листопада.

Про це повідомляє The Page, посилаючись на текст протоколу засідання уряду.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

За даними журналістів, Кабмін постановив до середини листопада провести аудит рішень щодо визначення критично важливих підприємств та організацій. Після цього Мінекономіки має поінформувати уряд про результати перевірки.

У разі виявлення фактів необґрунтованого бронювання військовозобов'язані втратять відстрочку від мобілізації.

При цьому журналісти Європейської правди заявляють, що таке рішення було ухвалено після наради із президентом Володимиром Зеленським.

Стверджується, що глава держави «обурювався, що забронювали 1,5 мільйона» військовозобов'язаних. Нібито у зв'язку із цим Кабмін і вирішив призупинити весь процес.

Нагадаємо, кілька днів тому Кабінет Міністрів України оновив правила бронювання чоловіків. Тепер підприємства можуть отримати відмову у бронюванні працівника, якщо інформація про нього відсутня у Реєстрі військовозобов'язаних.

Також повідомлялося, що Мінекономіки вже ухвалило рішення щодо запровадження економічного бронювання від мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: