У Мінекономіки оновили дані щодо кількості заброньованих через «Дію» громадян

Читать на русском
Станом на 5 серпня критично важливі підприємства забронювали через портал Дія майже 120 тисяч військовозобов'язаних українців.
Фото: detector.media

Станом на 5 серпня критично важливі підприємства забронювали через портал «Дія» майже 120 тисяч військовозобов'язаних українців.

Такими даними поділилася пресслужба міністерства економіки України.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

«Електронне бронювання автоматизувало цей процес, зробило його зручнішим для бізнесу і суттєво скоротило час очікування. Триває системна робота над оновленням списків критично важливих підприємств», – заявила глава Мінекономіки Юлія Свириденко.

У відомстві також нагадали алгоритм бронювання співробітників через «Дію»:

  • міністерства, ОВА вносять до Єдиного переліку установ (органів влади, підприємств, організацій) підприємства та організації, які відповідно до законодавства можуть бронювати працівників;

  • керівник компанії подає через «Дію» списки на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом;

  • система автоматично перевіряє, чи працює людина офіційно і чи є її дані у реєстрі Оберіг;

  • у разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання.

У Мінекономіки додали, що бронювання можна оформлювати і у паперовій формі – усі охочі можуть і надалі подавати відповідні документи.

Нагадаємо, електронне бронювання з'явилося у «Дії» в середині липня. У перший тиждень дії послуги було заброньовано понад 55 тисяч працівників.

Також повідомлялося, скільки всього українців можна забронювати від мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: