Кабмін спростив бронювання для перевізників

Читать на русском
Кабінет міністрів і Міністерство інфраструктури спростили бронювання для працівників тих компаній, які займаються перевезеннями.
Depositphotos

Кабінет міністрів і Міністерство інфраструктури спростили бронювання для працівників тих компаній, які займаються перевезеннями.

Про це у Facebook повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

Він зазначив, що тепер аби підприємство відповідало статусу критично важливого, йому варто відповідати двом критеріям із семи, а не трьом, як було раніше. Відтепер бізнесу легше подати пакет документів. Наприклад, варто мати відповідну ліцензію та не мати податкової заборгованості.

Уряд також розширив перелік підприємств, які можуть подаватись на визнання критично важливим. Йдеться про перевізників, що виконують нерегулярні перевезення, та автостанції. Подаватися можуть також ті компанії, що розпочали свою діяльність не лише у 2022-му році.

Також Кабмін скасував норму, за якою було необхідно підтверджувати оформлення трудових відносин із працівниками за 180 днів до подачі документів.

Водночас наразі що такі зміни не стосуються тих перевізників, які працюють як ФОПи, тобто вони не можуть отримати статус критично важливого підприємства.

Нагадаємо, станом на 28 липня бізнес забронював від мобілізації через застосунок «Дія» 76 тисяч працівників від початку офіційного запуску сервісу електронного бронювання.

В Україні всього можна забронювати від мобілізації 1,2 млн осіб. Але більше половини від цієї кількості вже отримали відстрочку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: