В Україну не повертається кожен п'ятий діяч культури, який виїхав за кордон – міністр

Читать на русском
Кожен п'ятий діяч культури, який отримав дозвіл та виїхав за кордон, не повертається в Україну. Такими даними поділився глава Мінкульту Точицький.
Фото: МЗС України

Кожен п'ятий діяч культури, який отримав дозвіл та виїхав за кордон, не повертається до України.

Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікації Микола Точицький, його цитує LB.ua.

У Мінкульті пояснили, чому працівників цирків і каналів телемарафону заброньовано від мобілізаціїКарандєєв пояснив рішення Мінкульту щодо бронювання від мобілізації працівників цирку та телеканалів, які беруть участь у телемарафоні.

За його словами, в Україні хотіли створити єдину базу, яка б фіксувала виїзд діячів культури за кордон, але зараз її немає.

«Мені щодня доводиться розглядати по 100 заяв на виїзд, більшості з цих імен я не знаю, доводиться витрачати час на пошук інформації. Також маю зауважити, що з 5 тих, хто виїхав, 1 не повертається», – розповів міністр.

Точицький також зазначив, що кожна сфера культури потребує окремої стратегії розвитку – театри, мистецтво, бібліотеки тощо. У зв'язку з цим наступної весни міністерство має намір презентувати п'ять профільних стратегій.

Нагадаємо, нещодавно до Міноборони повідомили, що з початку повномасштабної війни 46 українських військових виїхали за кордон на відпочинок та не повернулися назад до України.

Водночас у ДПСУ зазначили, що в Україні кількість бажаючих нелегально перетнути державний кордон зменшилася на 20% порівняно з літніми місяцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: