Австралія готує для України пакет військової допомоги з десятками танків Abrams

Читать на русском
Уряд Австралії надасть Збройним силам України новий пакет військової допомоги на 245 мільйонів доларів.
Фото: Politico

Уряд Австралії надасть Збройним силам України новий пакет військової допомоги на 245 мільйонів доларів.

Про це пише ABC із посиланням на заяву міністра оборони країни Пета Конроя.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

За його словами, до нового оборонного пакета буде включено 49 списаних танків Abrams M1A1.

«Ці танки забезпечать велику вогневу міць та мобільність Збройним силам України та доповнять підтримку, яку надають наші партнери українським бронетанковим бригадам – Австралія незмінно підтримує Україну», – сказав Конрой.

Журналісти зазначають, що США як країна-виробник уже дали добро на постачання танків до України. При цьому відомо, що лише частина «абрамсів» вимагатиме відновлювальних робіт перед відправкою до Європи.

Консультант з питань оборони Дж. С. Додсон, який допомагав з переговорами про передачу австралійських Abrams, каже, що в цілому машини повинні прибути на фронт «швидше, ніж зазвичай».

«Одним із унікальних елементів австралійських танків є те, що вони перебувають у досить хорошому робочому стані. Той факт, що українці вже мають кілька M1A1 на театрі військових дій від союзників, говорить про те, що там є хороший логістичний ланцюжок, а також деяка підготовка», – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що українська армія незабаром може одержати нову партію танків Leopard 1A5.

Також повідомлялося, що Нідерланди та Данія зобов'язалися поставити Україні 14 німецьких танків Leopard 2A4, які пройшли капітальний ремонт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: